اینترنت ملی خوب یا بد ؟
تاريخ : چهار شنبه 22 شهريور 1391برچسب:در دانش و فنآوری,اینترنت,اینترنت ملی,موتور جستجو گر ملی,اینترنت محدود, | 16:15 | نویسنده : سالار.عباس.

چندیست حرف از اینترنت ملی یا اینترانت ایران است . طی برخی از اخبار ، اعلام شده که با راه اندازی اینترنت ملی ، ارتباط اینترنتی ایران با خارج قطع خواهد شد و امکان استفاده از سرویس های خارج از کشور از بین می رود .

اما حقیقت اینترنت ملی یا اینترانت ایران چیست ؟

آیا با راه اندازی این شبکه ؛ استفاده از منابع و اطلاعات خارجی کاملا قطع خواهد شد و از بین می رود ؟

آیا وضعیت پهنای باند و سرویس های اینترنت بهبود می یابد ؟

و سوال هایی از این قبیل که ذهن کاربران و متخصصان شبکه و اینترنت را اخیرا به خود مشغول کرده است.

مهمترین و پربازتاب ترین موضوع در مورد اینترنت ملی قطع شدن اینترنت بین المللی و مسدود شدن دسترسی به سرویس ها و وب سایت های خارجی است !

هم اکنون با پرسیدن سوال “اینترنت ملی چیست؟” از یک کاربر اینترنت پاسخی بجز “قطع شدن اینترنت بین المللی و مسدود شدن دسترسی به وب سایت های خارجی” دریافت نمی کنیم ! به عبارت دیگر بین کاربران اینترنت ملی چیزی بجز محدودتر شدن و ضعیف تر شدن وضع اینترنت در کشور نیست !

اما . . . ! اینترنت ملی این نیست !

اینترنت ملی به تعریف ویکیپدیا :

 اینترنت ملی ایران پروژه‌ای که توسط سازمان تبلیغات اسلامی راه‌اندازی شده‌است. در این پروژه موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان اینترانتی را در اکثر شهرهای کشور راه اندازی نموده‌است و قرار است کم‌کم با اتصال تمام شهرهای کشور به هم یک اینترانت سراسری ایجاد شود.

این تعریف ویکیپدیا از اینترنت ملی با توجه به اینکه کاربران آنرا مینویسند کاملا غلط است ! چرا که اینترنت ملی از ابتدا توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با همکاری سازمان های مربوطه مثل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شروع به طراحی و اجرا گردیده است .

پس اینترنت ملی با اینترانت تبیان کاملا تفاوت دارد ! این سوال برخی از کاربران بود که به راحتی به پاسخ آن رسیدیم . حال به بررسی جنبه های دیگر اینترنت ملی می پردازیم !

اینترنت ملی ؛ جزو یکی از اهداف مهم برنامه برنامه پنجم توسعه است . در برنامه پنجم توسعه شبکه ملی اطلاعات ذکر شده است و باید در این برنامه وضعیت پهنای باند و ارتباطات در کشور بهبود یابد که این امر جز با اجرای طرح اینترنت ملی قابل اجرا نیست !

اینترنت ملی ؛ به تعریف صحیح و منطقی احداث یک شبکه داخلی و خصوصی درون ایران بر پایه پروتکل های اینترنت است که تمام سرویس های اینترنت را در اختیار کاربرانش قرار می دهد . در این شبکه ، سرعت و امنیت تا حد بسیار زیادی افزایش می یابد و چون شبکه داخلیست هزینه آن هم به مراتب کمتر از سرویس های بین المللی خواهد بود !

اینترنت ملی برای کنار زدن اینترنت بین المللی طراحی نشده ، این شبکه برای بهبود وضعیت ارتباطات داخلی کشور طراحی گردیده ؛ بطوریکه وقتی یک کاربرعادی می خواهد بانکداری مجازی یا به اصطلاح اینترنتی انجام دهد نیاز به متصل شدن به شبکه های خارجی نداشته باشد . وقتی کاربر برای استفاده از خدمات یک سرویس به سرویس های خارجی متصل می شود ، از پهنای باند بین المللی استفاده می کند ، که این هم با توجه به محدودیت پهنای باند بین اللملی می تواند سرعت و کیفیت بسیار پایینی برای کاربر داشته باشد . علاوه بر این ، وقتی مسافت بین سرویس دهنده و سرویس گیرنده افزایش می یابد ، زمان ارسال و دریافت پکت های اطلاعات افزایش می یابد که این خود چیزی بجز کاهش سرعت به همراه ندارد !

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات زیرساخت ها و تجهیزات مورد نیاز اینترنت ملی در ۲۵ استان کشور به طور کامل آماده سازی شده است . فقط در ۶ استان مراحل آماده سازی اینترنت ملی هنوز بطور کامل انجام نشده که تا خرداد ماه سال ۱۳۹۱ این ۶ استان هم آماده سازی خواهند شد و فاز اول اینترنت ملی به بهربرداری می رسد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به صراحت در مصاحبه خود با خبرگزاری فارس گفته است که با بهربرداری از اینترنت ملی به هیچ وجه اینترنت بین المللی قطع نخواهد شد ! بلکه وضعیت اینترنت بین المللی تا حد زیادی بهبود می یابد . چرا که پهنای باند اشغال شده برای سرویس های داخلی به اینترنت ملی انتقال می یابد و آن مقدار از پهنای باند برای ارتباطات بین المللی آزاد می شود . این موضوع به عنوان ” شبکه ملی اطلاعات ، ناجی اینترنت ” هم گفته شده است .

پس با راه اندازی اینترنت ملی نه تنها ارتباط با خارج قطع نمی شود ، بلکه برای کاربران اینترنت بین المللی ، وضعیت اینترنت تا حد بسیار زیادی بهبود می یابد . در ضمن با این کار پهنای باند بیشتری آزاد شده و قیمت پهنای باند نیز تا حد بسیار زیادی کاهش می یابد که این خود موجب کاهش قیمت سرویس های اینترنت در سرویس دهنده ها (ISP) می شود . پس باید با راه اندازی اینترنت ملی منتظر کاهش قیمت سرویس های اینترنت باشیم !

اما ، اینترنت ملی به درد چه کسانی می خورد ؟ این هم یکی از سوالات مهم کاربران در مورد اینترنت ملیست !

اینترنت ملی همانطور که آن را بررسی کردیم ، قادر خواهد بود که تمام سرویس های اینترنت ، مثل پست الکترونیکی ، وب و … ، را با سرعت و امنیت بیشتری ارائه دهد . با این کار ، تمام وب سایت های شرکت های خصوصی و سازمان های دولتی به داخل منتقل می شود ، که با این انتقال سرعت و کیفیت ارائه سرویس به کاربران افزایش می یابد .

علاوه بر این ، خدمات دیتاسنتر و ارائه وب هاستینگ داخلی در ایران هم وضعیت بهتری پیدا می کند ! تا جایی که قیمت و کیفیت سرور های ایرانی با سرور های خارجی مشابه برابری خواهد کرد !

نه فقط دیتاسنتر ها ؛ بلکه تمام ISP ها با دریافت مجوز های مربوطه به راحتی و با کیفیت بالا می توانند سرویس های وب هاستینگ داخل ایران ، ارائه دهند که این خود رقابتی میان شرکت های مختلف پدید می آورد که منجر به پیشرفت ایران در زمینه وب هاستینگ خواهد شد !

مزیت خیلی مهمی که اینترنت ملی یا به تعبیری شبکه ملی اطلاعات دارد ، سرعت بالای آن است ؛ بطوریکه مخابرات و ISPها می توانند خطوط پر سرعت بر پایه DSL و یا وایرلس با پهنای باند ۲Mbps یا بیشتر به کاربران خانگی ارائه کند . وقتی پهنای باند ۲Mbps اینترنت ملی داشته باشیم ، می توانیم به سادگی از خدماتی که تابحال آنها را بطور واقعی و با کیفیت تجربه نکردیم استفاده کنیم ! مثلا سرویس ویدیو استریم در ایران با راه اندازی اینترنت ملی تا حد بسیار زیادی رشد خواهد کرد !

در تمام این پست دائما اسم اینترنت ملی را عنوان کردیم ! اما بنا به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این ترکیب کاملا اشتباه است ! چرا که اینترنت، یک شبکه جهانی است و با ملی بودن همخوانی ندارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته است :”ان‌شاءالله با توجه به اینکه نام شبکه ملی اطلاعات، در قانون برنامه پنجم نیز آمده است، مختصر نام شبکه ملی اطلاعات، «شما» یک برند خواهد شد و جا خواهد افتاد.” پس ما هم از این پس بجای ترکیب “اینترنت ملی” بهتر است از “شما” استفاده کنیم !

در حال حاضر پهنای باند داخل کشور ۴۷۰ گیگابایت بر ثانیه و پهنای باند بین المللی ۲۷۰ stm1، (معادل ۲۷۰ ضربدر ۱۵۵ مگابیت بر ثانیه) است . با راه اندازی “شما” پهنای باندی که در داخل از اینترنت بین المللی اشغال شده است به این شبکه منتقل می شود ! این خبریست که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به صراحت در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس داده است .

پس با راه اندازی “شما” وضع اینترنت بین المللی بهتر خواهد شد !

خبر های موثقی هم در مورد “شما” هست که این شبکه مبتنی بر IPv6 خواهد بود و در این شبکه میتوانیم بدون محدودیت ترافیک و با پهنای باند ۲Mbps برای کاربران خانگی و تا ۱۲Mbps برای ادارات و شرکت ها به تبادل اطلاعات بپردازیم ؛ بطور خلاصه : تبادل اطلاعات در شبکه به دور از  تهدید خارجی و افت سرعت و قطعی !

شایعاتی در مورد “شما” در اینترنت بوجود آمده که واقعا با اندکی تفکر در مورد این شایعات به غیرمنطقی بودن آنها پی خواهیم برد .



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: